Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
3.00
3 stars: Normal
5 pareri

Ciocan neurologic Gristle (T56)

0 stars: 0.00 din 0 pareri

57 lei Lei
Brand
T56
Out Of stock
Descriere
Ciocanul de reflexe este un instrument folosit de medici, in special in cadrul examenului neurologic, pentru a testa reflexele tendinoase (de intindere, miotatice).

Cercetarea reflexelor tendinoase, reprezinta o parte importanta a examenului neurologic pentru a depista modificari patologice aparute in sistemul nervos central sau in cel periferic.

Producator: China.

Specificatii

Tip: Ciocan reflexe.
Dimensiuni L : 18 x 3 cm
Material: aliaj din zinc cromat
Greutate: 53 gr.
Caracteristici speciale
Foarte usor de manevrat.

Instructiuni de utilizare

Se percuteaza diversele tendoane ale muschilor examinati (ex.: tendonul rotulian, tendonul achilian), provocandu-se astfel o scurta intindere a muschiului. Raspunsul reflex este o contractie a muschiului respectiv.
In cazuri patologice raspunsul poate fi foarte viu, exagerat sau clonoid (hiperreflexie) sau, dimpotriva, diminuat sau chiar abolit (hiporeflexie, areflexie). Raspunsul obtinut da indicatii asupra localizarii leziunii pe arcul reflex cercetat.
In cazul unor raspunsuri reflexe foarte slabe la membrele inferioare, acestea pot fi facilitate prin "manevra Jendrassik": bolnavul este solicitat sa se traga de maini in sens contrar, cu degetele acrosate.

Contraindicatii:

Nu folositi instrumentul in alte scopuri decat cel recomandat!
Trimite mesaj
Din Gura in Gura